Welkom op de Buggenhout Lacrosse website

Welkom op de Buggenhout Lacrosse website

Lacrosse is een sport die haar oorsprong terug vindt bij de indianen in Noord Amerika en Canada. Deze- toen nog- dodelijke variant zorgde ervoor dat de jonge krijgers werden opgeleid om deel te kunnen nemen aan de veldslagen. De Fransen hebben deze "activiteit" aangepast zodat het ook in een spelvorm gespeeld kon worden. Ze haalden de beste elementen uit Basketbal, Rugby en Hockey en voegden deze bij elkaar. Gevolg: de snelste sport op twee benen was een feit. De bedoeling is dat de spelers er voor zorgen dat een bal, vergelijkbaar met een rubberen tennisbal, in de goal belandt van de andere ploeg. Ze krijgen hierbij hulp van een stick met daaraan een vangnet. Hiermee kunnen ze de bal beschermen alsook passen en schieten.

Deze snelgroeiende sport (in 2010 in Amerika de snelst groeiende) is sinds drie jaar geleden ook op Belgische bodem van start gegaan met 3 ploegen (Mechelen, Gent en Lille). Ondertussen zijn er 12 volwaardige ploegen actief: 9 mannen teams en 3 vrouwen teams
Buggenhout Lacrosse bestaat uit zowel een mannen team, de Buggenhout Brewers, dat werd opgericht in juli 2010 en een vrouwen team, de Buggenhout Bees, welke werd opgericht in mei 2011. Onze ploeg bestaat uit een hechte groep die van 12 personen uitgroeide tot twee volwaardige teams van samen 35 leden met - zonder opscheppen, één van de grootste supporters achterban!

Onze prestaties zijn ook niet mis. Na in 2010 te starten met een voorlaatste plaats voor de cup eindigden we al 4 e in de competitie van 2011. We blijven hoge doelen nastreven: in de cup 2011 bereikten we de finale en momenteel strijden we met Mechelen om de eerste plaats in de competitie. Voorlopig organiseren wij jaarlijks een eetfestijn, Brewersday (eigen lacrosse tornooi) en staan we op de kertsmarkt.